marți, 29 iunie 2010

Animalpuzzle cartea din cub


Cartea din cub Aventurile lui Hipos prezintă povestea plină de aventuri a unui hipopotam. Cartea deschisă şi privită de sus are forma unei stele cu cinci colţuri. Cartea are povestea în buclă, adică de oriunde ar privi-o şi în ce direcţie ar vrea să meargă privitorul povestea are sens.
În prima ilustraţie hipopotamul Hipos doarme liniştit prin câmpul de păpădii albe pregătite să-şi împrăştie puful alb în toate zările.
În cea de-a doua ilustraţie Hipos aleargă deja pe câmpie dar este tentat de parfumul florii roşii, dulce acrişoară a lui Bulinalbastră. În această ilustraţie Hipos este surprins chiar în momentul în care sare în direcţia florii.
Copilul poate să-şi imagineze dacă Hipos a reuşit sau nu să mănânce mult dorita floare pentru că în următoarea ilustraţie Hipos vrea să fure mărul din pomul protejat de Dinţosul verde. Această ilustraţie îl lasă din nou pe privitor să-şi imagineze dacă a reuşit să fure sau nu mărul preţios protejat de gardianul cu dinţii la vedere Dinţosul verde.
Micuţul hipopotam Hipos este tentat de orice au ceilalţi de valoare aşa că nici în cea de-a patra ilustraţie nu se lasă mai prejos şi vizează dulapul lui Ochipnotici. Hipos credea că în dulap se află sticlele cu poţiuni magice care îl pot face să zboare, care îl pot face să stea treaz toată noaptea şi să se joace pe calculator, sau poţiuni care îl pot face nemuritor. El s-a înşelat amarnic deoarece Ochipnotici nu ţine în acele sticle decât siropul de căpşuni şi de soc făcut de mama lui. Hipos încearcă să se strecoare prin spatele casei însă nu ştie ce surpriză îl aşteaptă.
Nu se ştie ce s-a întâmplat după ce a descoperit că de fapt în loc de poţiuni magice nu era decât sirop de căpşuni dar cert este că din nou a făcut o păţanie. De data aceasta el se află în jungla amazoniană unde nu ştia că în apele aparent albastre şi fără de pericol se află de fapt monştrii acvatici care mănâncă doar hipopotami. După cea de-a cincea ilustraţie urmează din nou prima în care Hipos doarme liniştit în câmpul de păpădii.

Un comentariu:

KusudAnia spunea...

Super tare cartea.....ai facut un pic de papercut, adica decupaje cum am facut noi, dar o varianta foarte simpla, imi place ca e 3D...super si ideea cu, cubul.....Felicitari!!

Multa bafta la prezentare...