marți, 29 iunie 2010

Animalpuzzle ilustraţiile

Animalpuzzle este titlul lucrării mele de disertaţie compusă din 3 ilustraţii de dimensiuni mari şi de o carte într-un cub din plexiglass.
Prima ilustraţie în care animalele s-au ascuns este Dulapul fantastic. Primul lucru pe care l-au găsit animalele a fost dulapul vechi din bucătăria casei bunicii. Iniţial animalele au hotărât să se camufleze în obiecte simple cum ar fi sticlele, ceainicul, paharele, cănile de cafea, borcanele pentru murături. Animalele fantastice sunt foarte fericite să experimenteze lumea oamenilor, să ne studieze comportamentul, să se bucure de micile plăceri de care se bucură oamenii.
Animalele stau liniştite pe rafturile lor însă nu toate sunt fericite de raftul lor, unele dintre ele nu vor să stea pe raftul de jos pentru că de acolo nu văd nimic iar cele de sus sunt prea mici şi le este frică de înălţime. Dar pentru moment ele trebuie să stea cuminţi pentru că în scurt timp va veni vacanţa şi o dată cu ea şi nepoţii bunicii. Vor avea o vacanţă de neuitat cu râsete, glume şi jocuri.
În cea de-a doua ilustraţie Furtuna animalele se află deja pe faţa de masă uitată pe măsuţa de lemn din grădină. Animalele erau la picnic în curte şi dintr-o dată s-a înnorat cerul iar grupul lor de animale a rămas pe masă pentru că vroiau să protejeze faţa de masă de fulgere şi tunete. Fiecare animal din grupul celor şase are personalitatea lui: primul din stânga este cel mai mic şi îi este frică de orice şi oricine, al doilea este un curios incurabil, al treilea râde tot timpul de unul singur, al patrulea este şeful binenţeles, al cincelea este animalul ameţit, care se împiedică de cea mai mică pietricică de pe stradă iar cel de-al şaselea este un nătăfleţ care tot timpul dă alt răspuns decât trebuie.
Cea de-a treia ilustraţie Îndrăgostiţii vrea să scoată în evidenţă faptul că animalele s-au adaptat deja aici printre oameni. După ce au stat camuflaţi, ascunşi prin diferite locuri acum ele au ieşit la lumină şi se comportă liber. În această ilustraţie Movste este îndrăgostit de Rosflo însă aceasta nu vrea să-l accepte ca şi iubit, asta nu înainte ca el să facă o minune specială pentru ea. Aşa că în timp ce ei se plimbau liniştiţi pe-nserate, Movste a văzut un felinar şi doar atingându-l s-a aprins. Nu se ştie dacă faptul că s-a întunecat s-au aprins luminile de la felinarele sau dacă Movste chiar a făcut o minune specială pentru Rosflo, dar cert este că ea încă nu este hotărâtă.

Niciun comentariu: